SZC logo

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum

OM kód: 203058/007 | 1144 Budapest Kerepesi út 124.

Intézmény logo

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Neumann János Informatikai Technikum

HírekKözérdekű adatokMOODLEKRÉTA

Merklik verseny

Merklik verseny

Merklik László Problémamegoldó Verseny

 

A verseny névadója

Merklik László 1975-ben született Budapesten. Már gyerekként is érdeklődő, nyitott, a világot felfedezni vágyó személyiség volt. Vizilabdázott, festett, saját zenekart alapított. Az Árpád Gimnázium után a BME Villamosmérnöki karán folytatta tanulmányait. Az egyetem utolsó évében szoftverfejlesztőként dolgozott egy beszédfelismerő rendszeren. Fogékony volt az olyan új keretekre, amikkel hatékonyabban lehet megoldani a fejlesztési feladatokat, így kezdett el az agilis módszertan szerint gondolkodni és dolgozni.

2010. decemberében barátjával társulva indították útjára az Emarsys Technologies Kft.-t, hogy egy bécsi központú, profi email-marketing termék fejlesztési igényeit lefedjék. A négy fős induló csapat mára 200 főre bővült, az Emarsys termékei mind technológiában, mind funkcionalitásban a világ élvonalába tartoznak. Laci folyamatosan lépést tartott a programozás új irányaival, fontos küldetésének tekintette a tudásmegosztást, erre jó példa a Product Academy megalapítása.

Szülei büszkén vállalták a feladatot, hogy 2018-ban elhunyt fiuk emlékére egy, a tehetséggondozást középpontba helyező díjat alapítsanak, melyet a kreatív problémamegoldás iránt érdeklődő középiskolások számára hoztak létre.

 

A BMSZC Neumann János Informatikai Technikuma 2019 óta rendezi meg a Merklik László Problémamegoldó Versenyt, ami minden évben egy jó hangulatú és izgalmas verseny. 

 

Mintafeladatok a versenyhez

Aktuális versenykiírás


Partnereink

SZC logo

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum


Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Neumann János Informatikai Technikum

1144 Budapest Kerepesi út 124.

Telefon: +36705021256

E-mail: iskola@njszg.hu

OM azonosító: 203058/007


2024Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Neumann János Informatikai Technikum